Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 46’INCI YILDÖNÜMÜ

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin almış olduğu tarihi karar ile “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Kıbrıs Barış Harekatı, Rum mezalimi altındaki adayı 46 yıl önce barışa kavuşturdu.

Rumlar devamlı Türklerin köylerini, evlerini, işyerlerini basıp, yaşlı, kadın, çocuk demeden, masum insanlara yönelik katliamlar ve görülmemiş işkenceler yapıyordu. Bugün olduğu gibi dünya kamuoyu sessiz ve katilleri destekliyordu.

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ının topraklarını işgal edip, Azeri Türklerini şehit edip, devamlı saldırı düzenlemektedirler. Sinsi oyunlar devam etmektedir. İnşallah kurmuş oldukları oyunlar bozulacaktır.

TÜRK ORDUSU KIBRIS’TA

20 Temmuz 1974 sabahı saat 06.05 te Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı nı başlattı. Harekat kapsamında Türk paraşütçüler, sabahın erken saatlerinde Kıbrıs semalarında göründü. Türk ordusu Lefkoşa civarına havadan indirme, Girne civarına ise denizden çıkarma yaptı. Yaklaşık 3 bin asker harekatta görevliydi.

KUZEY KIBRIS TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULDU

Kıbrıs Barış Harekatı nda Türk ordusu, 498 şehit verdi. Kıbrıs Türk tarafı ise, harekatta 70 i mücahit, 270 kişiyi kaybetti. Kıbrıs Türklerinin genel olarak verdiği şehit sayısı ise 1672 olarak kayıtlara geçti.

Sonuçta harekat sayesinde Kıbrıs ın bugünkü sınırları çizildi. 13 Şubat 1975 te Kıbrıs Türk Federe Devleti kuruldu. Rauf Denktaş, Federe Devlet ve Meclis Başkanı oldu. 15 Kasım 1983 te ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin (KKTC) kuruluşu dünyaya ilan edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin ilk Cumhurbaşkanı da yine Rauf Denktaş oldu.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, içte ve dışta canlarını feda eden az şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz. Hayatta olan gazilerimizde sağlıklı günler diliyoruz.

"HAKKARİ DE YILDIRIM-2 CİLO OPERASYONU”

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK yı tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla dün Hakkari de "Yıldırım-2 Cilo Operasyonu"nun başlatıldığı belirtildi. Operasyonda, Hakkari İl Jandarma Komutanlığında görevli, jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 1106 personelin görev yaptığı belirtildi.

YAPILAN TÜM OPERASYONLARI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ.

Türk silahlı Kuvvetleri tarafından ve Emniyet güçlerimiz tarafından ülkemizin içerisinde ve dışarısında, bölücü terör örgütlerine karşı yapılan operasyonları canı gönülden destekliyor ve başarıları için dua ediyoruz. Şuan operasyonlara katılan ve görevi başında tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Kazasız belasız dönmeyi nasip etsin. Ayaklarına taş değdirtmesin.

Türkiye’nin milli menfaati neyi gerektiriyorsa şu an yapılmalıdır. Geri adım atılmamalıdır. Terör ve Fitne bulunduğu yerde yok edilmelidir. Sonra daha büyük bedeller ödemek zorunda kalırız.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



20.07.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır