Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
VAN DA KEŞİF UÇAĞI DÜŞTÜ: 7 ŞEHİT SİİRT’TEN ACI HABER: 2 POLİS ŞEHİT, 2 YARALI

İçişleri Bakanı Soylu, Van’da bir keşif uçağının kırıma uğradığını bildirdi. Soylu, “Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari de keşif ve gözetleme göreviyle bulunan 2015 model insanlı keşif uçağı olarak envanterimize kayıtlı olan uçağımız 15 Temmuz saat 18.35 sularında yeniden keşif ve gözetleme yapabilme teminen Van Ferit Melen Havalimanından kalkmıştır. İçerisinde 2 si pilot arkadaşımız olmak üzere toplam 5 personelle birlikte 7 emniyet mensubumuz bulunmaktaydı. Saat 22.32 sıralarında en son Başkale üzerindeyken kuleyle irtibat sağlandı, dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van da kırıma uğrayan keşif uçağının enkazının bulunduğu noktada inceleme yaptı.

Van’ın Gevaş ilçesi yakınlarında bir keşif uçağının düştüğünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu acı kazada 2’si pilot olmak üzere kahraman 7 evladımız şehit olmuştur.

 

SİİRT’TEN ACI HABER: 2 POLİS ŞEHİT, 2 YARALI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen ‘Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan 2020-23 Operasyonu" kapsamında, 15 Temmuz da Değirmentaşı Tepe bölgesinde teröristlerle sıcak çatışma gerçekleşti. Çatışmada 2 si ağır olmak üzere 4 Polis Özel Harekat personeli yaralandı.

Yaralı polisler helikopter ile bölgeden alınarak Şırnak Askeri Hastanesine sevk edildi. Ağır yaralanan 2 polis memuru hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzurunu sağlamak için en son çıkmış oldukları görevleri sırasında uçağın düşmesi sonucunda 7 güvenlik güçlerimiz şehit olmuştur.

Cenabı Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Asker ve Polislerimizi her türlü kaza ve belalardan korusun. Sağlıklı bir şekilde evlerine dönmeyi nasip etsin.

 

ACI ÜSTÜNE, ACI EKLENMİŞTİR.

Yine Siirt’ten gelen şehit haberi, nüfusuna göre en çok şehit veren bir ilçe olarak bu şehit haberi ile yine yüreklerimize koru düşmüştür. Acı üstüne, acı eklenmiştir. Uçak kazasında ve çatışmada hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, şehit ailelerine, yakınlarına, Emniyet Teşkilatına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimize, Cumhuriyetimize, milletimize, bayrağımıza, bağımsızlığımıza, güvenlik güçlerimize ve sivil masum vatandaşlarımıza saldıran bölücü terör örgütünü, uzantılarını ve destekçilerini nefret ve şiddet ile kınıyoruz.

Bu hainleri neredeyse tüm dünya desteklemektedir. Türkiye’ye karşı adı konmamış bir savaş yaşanmaktadır. Tabiri caiz ise ikinci bir kurtuluş savaşı yaşıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan tüm operasyonları canı gönülden destekliyor ve başarıları için dua ediyoruz.

Şu an operasyonlara katılan ve görevi başında tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



17.07.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır