Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
TÜRKİYE DOSTU TÜRK EVLADI EBULFEZ ELÇİBEY

Ebulfez Elçibey iyi bir Türk ve Türkiye dostuydu. Bütün ömrü Rusya’da mücadelelerle geçti. Uzun zaman cezaevinde yattı. Sovyetler birliği dağılınca, Azerbaycan’a Cumhurbaşkanı oldu. Her konuşmasında Türkiye’nin bir vilayeti olmaya hazırız dedi. Bütün ideali Türk dünyasını bir araya getirmekti. Buna da ömrü yetmedi. Bu düşüncesine başta Rusya ve emperyalist güçler karşıydı. Ebulfez Elçibey’i çok iyi bilen yine başta Rusya ve emperyalist güçler bu düşüncesine karşıydılar. Cumhurbaşkanı olur olmaz, içteki muhalefeti ve Ermenistan’ı harekete geçirdiler. Ermenistan’ı kışkırtıp, Azerbaycan’ın birçok il ve Karabağ’ı işgal ettiler. Azerbaycan buraları almak için savaşa başladı. Rusya bu savaşta açıktan Ermenistan’a destek verdi. Ermenistan ile savaş yapan ordunun gücünü zayıflattı.  Rusya ve Avrupa destekli Ermenistan, Azerbaycan’da çok büyük katliamlar yaptı. Sivilleri katliamlardan kurtarmak için Türkiye’den helikopter istediler, zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kızıl orduyu karşımıza alamayız, deyip cesaret edemedi. Azerbaycan’a bir helikopter dahi veremedi. Ona rağmen Türkiye ye küsmedi.  

Azerbaycan, Ermenistan’la savaşırken, bir de içteki hainler başına bela oldu. Aynı, bizim içimizdeki vatan hainleri gibi, bizim de çok dikkatli olmamız lazım. İleride bir savaş halinde, içimizdeki vatan hainlerinin karşı taraf ile birlikte hareket etme ihtimali çok fazladır. Bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Ebulfez Elçibey, daha fazla kardeşkanı dökülmemesi için, Cumhurbaşkanlığından ayrıldı. Türk dünyasına, ülkesine ve kendine yapılan haksızlıklara ve oynanan oyunlara çok üzülüp, hastalandı. Uzun zaman tedavi gördü. Son nefesine kadar, Türk dünyası sevdasından vazgeçmedi

Türkiye dostu Türk evladı Ebulfez Elçibey, seni unutmadık. Unutmayacağız.

Allah rahmet etsin, Mekânı cennet olsun.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



17.06.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır