Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
PKK DAN SİVİLLERE KALLEŞ SALDIRI! 2 İŞÇİ ŞEHİT OLDU, 8 İŞÇİ YARALANDI

Van ın Çatak ilçesinde PKK lı teröristlerin yol çalışması yapan firmanın sivil servis aracına yönelik saldırısında 2 işçi şehit oldu, 8 işçi de yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylası na yol çalışması yapan yüklenici firmanın sivil servis aracına terör örgütü PKK tarafından dün saat 18.00 sıralarında, el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

 

Saldırıda araçta bulunan 2 işçinin şehit olduğu, 8 işçinin de yaralandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yaralı işçiler helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehit işçilerimize Allah tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tek amacı bölge halkına hizmet götürmek olan sivil işçilere menfur saldırı düzenleyen bölücü terör örgütünü ve arkasında duranları telin ediyoruz.”

Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçe olarak, terörden en çok canları yanan bizler, .bu hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Bu acıları Cenabı Allah kesmeye yaşatmasın, bu acının ne demek olduğunu çok iyi bilmekteyiz, her günde yaşamaktayız.

Güvenlik güçlerimizin karşına erkekçe çıkamayan, korkak eli kanlı katiller, ya uzaktan kurup, ya da uzaktan roketlerle, havanlarla, pusu kurup, kalleşçe saldırmaktadırlar. Kendi yöre halkına dahi sivillerimizi yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden, masum insanlarıma acımasızca saldırıp, şehit edip, yaralamaktadırlar. İnşallah akıtmış oldukları kan ve gözyaşlarında bir gün boğulacaklardır.

Bu eli kanlı katillerin iç yüzlerini, içimizdeki ve dışarıdaki terör sevicileri, destekleyenleri ve uzaktan sempati duyanlar, kendi başlarına bela olduklarında “anlar ama” iş işten geçmiş olacaktır. Bu terör, belirli bir zaman sonra döner, size de vurur. 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimize, Cumhuriyetimize, milletimize, bayrağımıza, bağımsızlığımıza, güvenlik güçlerimize ve sivil masum vatandaşlarımıza saldıran bölücü terör örgütünü, uzantılarını ve destekçilerini nefret ve şiddet ile kınıyoruz.

Bu hainleri neredeyse tüm dünya desteklemektedir. Türkiye ye karşı adı konmamış bir savaş yaşanmaktadır. Tabiri caiz ise ikinci bir kurtuluş savaşı yaşıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan tüm operasyonları canı gönülden destekliyor ve başarıları için dua ediyoruz. Şu an operasyonlara katılan ve görevi başında tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



09.06.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır