Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
3 MİLLETVEKİLİNİN, MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

3 MİLLETVEKİLİNİN, MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan CHP li Enis Berberoğlu ile HDP li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları nın milletvekilliği düşürüldü.

TBMM Genel Kurulu nda, CHP li Berberoğlu, HDP li Güven ve Farisoğulları hakkında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri okunarak bilgiye sunuldu.

Anayasa gereğince, Genel Kurul da okunan tezkerelerin ardından Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları nın milletvekilliği düştü.

MİT TIRLARI DAVASINDAN HÜKÜM GİYDİ
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul da yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

HDP LİLER "SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK"TAN YARGILANDI
HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesi nce onanmıştı.

ALINAN BU KARARI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ
Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği olarak, kimler bu vatana, ihanet edip, askerimize ve polisimize silah çekip, şehit edip, gazi olarak kalmasına sebep olanları destekliyorsa, cezasını fazlası ile çekmelidir. Yapanın yanına kar kalmamalıdır. Devletten almış oldukları tüm yardım ve maaşları kesilmelidir. Vatan hainlerine merhamet edilmemelidir. Bu geç kalınmış bir karadır. Alınan bu kararı canı gönülden destekliyoruz.

HDP, PKK’YI TERÖRİST OLARAK GÖRMEYİP, GERİLLA VE KÜRTLERİN SİLAHLI BİR KOLU OLARAK GÖRMEKTEDİRLER. 
HDP’yi idare eden yöneticilerin çoğunluğu PKK ile doğrudan veya dolaylı olarak bir bağının olduğunu herkes bilmektedir. HDP, PKK’yı terörist olarak görmeyip, gerilla ve Kürtlerin silahlı bir kolu olarak görmektedirler. İnkâr da etmemektedirler.
Bu hainler her zaman, her fırsatta, Türk Bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza saygıları olmayıp, saygısızlık yapmışlardır. Zaman, zaman değişik üslup ile ve küstahça bizleri tükürükleri ile boğmakla tehdit etmektedirler.

ÇOK BÜYÜK MADDİ VE MANEVİ KAYIPLARA NEDEN OLMUŞLARDIR. 
Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmeye çalışıp, binlerce evladını şehit edip ve gazi edilmesine sebep olup, çok büyük maddi ve manevi kayıplara neden olmuşlardır.
Şehitlerimiz canlarını ve gazilerimiz de bedeninin bir parçasını feda etmeseydi. Hiç kimse, rahat bir hayat sürüp, evinde, iş yerinde ve o makamlarda rahat oturamazdı.

HÜKUMETLER GELİP, GEÇİCİDİR. BUGÜN VAR, VARIN YOKTUR
Hükumetler gelip, geçicidir. Bugün var, varın yoktur. Kimseye de baki değildir. Yapılan fedakarlıklar ve hainlikler kalıcı olacaktır. Tarih bu yaşananları unutmayacaktır. Herkes ne yaptıysa onunla anılacaktır. Ayrıca birde bunun ilahi hesabı olacaktır.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



05.06.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır