Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
5 ORMAN İŞÇİ ŞEHİT EDİLDİ

Diyarbakır Valiliği: İlimiz Kulp İlçesi Güleç Mahallesi kırsalında saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, PKK terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur.

GEÇEN SENEDE KULUP’TA 7 ORMAN İŞCİ ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Diyarbakır da geçen sene Kulp ta odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu araca saldırı düzenleyerek 7 kişiyi şehit eden  PKK, dün de 5 köylüyü katletti. Geçen yılki saldırının sorumlusu 3 PKK lı, Muş un Şenyayla bölgesinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilmişti

ORMANA GİDEN İŞÇİLER

Kulp ilçesi Güleç Mahallesi kırsalında sabah saatlerinde ormana giden işçileri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin, tuzakladığı el yapımı patlayıcı, saat 06.30 sularında infilak ettirdi. Patlamada, Sedat Hazar (39), Burhan Tanrıkulu (38), Ahmet Erboğa (32), Alaattin Yıldız (50) ve Hacı Akdeniz (50) adlı orman işçisi şehit oldu.

5 ORMAN İŞÇİSİ ŞEHİT OLDU           

Olayın haber alınması üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Hayatını kaybedenler ambulanslarla Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BİR METRE ÇUKUR OLUŞTU

Patlamanın ardından olayın büyüklüğü ortaya çıktı. El yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yol kenarında yaklaşık 1 metrelik çukur oluşurken, vatandaşların ayakkabıları ile aracın parçalarının etrafa yayıldığı görüldü.

VATAN HAİNLERİ BOŞ DURMUYOR

Tüm dünya ve ülkemiz korona virüsü ile amansız bir şekilde mücadele ederken, topyekûn bir milli seferberlik ilan edilip, saralar sarılmak isterken, maalesef vatan hainleri boş durmuyorlar. Sahiplerinin tetikçiliğini yapmaya devam etmektedirler. Bunlar tam bir acımasız bir kiralık katillerdir. 

Bu hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yapılan bu hain saldırıyı şiddet ve nefret ile kınıyoruz.

Güvenlik güçlerimizin karşına çıkamayan, korkak hainler, ya uzaktan kurup, ya da uzaktan roket ve havanlarla sivillerimizi yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden şehit edip, yaralamaktadırlar.

Ekmek parası için orman’a çalışmaya giden kendi yöre halkına dahi acımamaktadır.

Bu katillerin, içyüzlerini içimizdeki ve dışarıdaki terör sevicileri görürler inşallah. İnşallah bir gün başlarına bela oldukları an anlar ama iş işten geçmiş olur.

 

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



10.04.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır