Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ESAD REJİMİ TÜRK ASKERİNE SALDIRDI! 4 ASKERİMİZ ŞEHİT VE 9 ASKERİMİZ YARALI

ESAD REJİMİ TÜRK ASKERİNE SALDIRDI! 4 ASKERİMİZ ŞEHİT VE 9 ASKERİMİZ YARALI

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, İdlib de Esad rejimi güçlerince yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğu, biri ağır 9 askerin de yaralandığı duyuruldu. Esad rejiminin saldırısı sonrası Türkiye den açıklamalar gelmeye başladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son dakikaaçıklamasında, İdlib de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Esad rejimi unsurlarınca topçu atışının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

TÜRKİYE DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter dan yaptığı açıklamada, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib te şehit olan dört askerimize Allah tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir" dedi.

Saldırı sonrası yaptığı açıklamada İletişim Başkanı Fahrettin Altun,"Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" ifadelerini kullandı.

İdlib’de Esad rejimi güçlerince yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğu, biri ağır 9 askerin de yaralandığı haberini çok büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Acılı yüreklerimize yine ateş koru düşmüştür. Acılı yüreklerimiz bir daha yanmıştır. Suriye’den gelen şehit haberleri bizleri derinden üzmüştür. Nüfusuna göre en çok şehit veren bir ilçe olarak, Şehit askerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine, Türk Milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine, başsağlığı, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz.

Askerlerimize karşı yapılan bu hain saldırıyı yapanları ve destekçilerini şiddet ve nefret ile kınıyoruz.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



03.02.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır