Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
AYM, YİNE TERÖR PROPAGANDASINI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAYDI

Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği, Anayasa Mahkemesi, bir toplantıda yaptığı açıklamalar sebebiyle terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan mahkûm edilen eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar vermesi ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan üç sene, altı ay hapis cezası onanan Önder, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gündem toplantısında Sırrı Süreyya Önder’in başvurusunu görüştü.  Genel Kurul, Önder’in ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Kararın bir örneği, ihlalin ortadan kaldırılması ve yeniden yargılama yapılması için yerel mahkemeye gönderilmiştir.

 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, NEDEN CEZA ALMIŞTI

Sırrı Süreyya Önder, 2013 yılında İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlenen Nevruz etkinliklerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri önünde bir konuşma yapmış, konuşmasında şunları söylemişti: “Size Kürt halkı önderi Sayın Öcalan ın selamını getirdim. Bugün de Kürdistan’da onun onurlu evlatlarıyla onur duyuyoruz,” demiştir.

 

TÜRKİYE’NİN BİR PARÇASINI KÜRDİSTAN OLARAK GÖSTERMİŞTİR.

Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü elebaşını meşru göstermeye çalıştığı, ülke topraklarının bir bölümünü, terör örgütünün bölücü ideolojisinde yer aldığı şekli ile Kürdistan olarak tabir ettiği ve bu suretle PKK terör örgütü propagandasını yaptığı iddiasıyla iddianame düzenlenmişti. Türkiye’nin bir parçasını Kürdistan olarak göstermiştir.

 

DEVLETİN VE MİLLETİN HUZURUNU VE DÜZENİNİ BOZMAK İSTEYENLERE SAHİP ÇIKMIŞLARDIR

Eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bölücü terör örgütünün uzantısı olan bir partinin milletvekilliğini ve sözcülüğünü yapmaktaydı. Vatan hainlerinin sözcülüğünü yapanların, bu memleketin ne zaman bir hayrına nefes soluduğu görülmüştür.  Bunların işleri güçleri güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonların durdurulması için yürüyüş ve gösteri yapanların en önlerinde yer alıp, destek verip, güvenlik güçlerine kafa tutmaları ile meşhurlardır. Devletin ve milletin huzurunu ve düzenini bozmak isteyenlere sahip çıkmışlardır.

 

BUNLARDAN ÖZÜR DİLENİRSE DE ARTIK HİÇ DE ŞAŞIRMAYACAĞIZ.

Her fırsatta, devlete, millete, milli ve manevi değerlerimize dil uzatanların ve aleyhinde propaganda yapanların hüsnü kabul görüp, hoş görü ile karşılanması bizleri çok üzmektedir. Bunların önleri açılmaktadır. Daha azılı olanların önlerin açılmalarına vesile olmaktadır. Böyle giderse devlet düşmanlığı yapmak moda haline getirilecektir. Bunlardan özür dilenirse de, artık hiçte şaşırmayacağız.

 

Askerlerimizi, polislerimizi, korucularımızı, memurlarımızı, işçilerimizi ve sivil halkımızı şehit edip, sakat bırakıp, gazi olmalarına vesile olanların ve çok büyük maddi ve manevi zarar verenlerin yanlarında yer alıp, destek verenler âdete ödüllendirilmektedir.

 

VATAN HAİNLERİNİN EKMEKLERİNE YAĞ SÜRÜLMEKTEDİR.

Türkiye içte ve dışta bölücü terör örgütlerine karşı şuan yapmış olduğu çok başarılı operasyonların yapıldığı ve Suriye’ye güvenli bölge için her an yapılacak olan operasyon hazırlarının olduğu bir zaman böyle kararların verilip, açıklamaların yapılması vatan hainlerinin ekmeklerine yağ sürülmektedir. Yaptıkları hainlerin doğru ve destek anlamına geldiği cesareti vermektedir.

 

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖLÇÜSÜ NEDİR VE NEREYE KADARDIR.

Bu günlerde, güvenlik güçlerimizin moralini bozacak kararlar, faaliyetler ve açıklamalar değil, moral verecek ve destek verecek hareketlerde bulunmalıyız.

 Böyle kararlar bizleri çok derinden üzmektedir. Dış dünyada vatan hainlerin, en üst düzeyde hüsnü kabul görüp, desteklendikleri bir zamanda, ülkemizde de bunların yaptıkları ifade özgürlüğü adı altında hoş karşılanması bizleri derinden üzmektedir. İfade özgürlüğünün ölçüsü nedir ve nereye kadardır. Bizlerde ifa özgürlümüzü kullanıyoruz, bu milletin ensesinde boza pişiren ve sinir uçlarına basan, çoğunluğu rahatsız eden, bazı kurum ve kuruluşların lav edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



08.10.2019


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır