Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
TERÖRİSTLER TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLAR

TERÖRİSTLER TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLAR

(DİYARBAKIR HDP BİNA ÖNÜNDE NÖBET TUTAN ANNELER )

 

Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği, teröristler tarafından dağa kaçırılan çocuklar ve Diyarbakır HDP il bina önünde nöbet tutan anneler hakkında basın açıklaması yaptı.

 

Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçe olarak, Diyarbakır HDP il binası önünde nöbet tutmaya başlayan anne ve babaları bizler de TV kanallarından öğrenip, takip ediyoruz.

 

Evlat acısı çeken anne ve babaların feryatlarını görüp çok üzülmenin yanında çok geç kalmış bir feryat olarak görüyoruz.

 

Şunu başta özellikte belirtelim. Hiçbir anne ve babamız, özellikle de canı yanmış olan ve devamlı evlat acısını ömür boyu çeken, hatıraları gözünün önünden hiç gitmeyen, gözyaşları hiç dinmeyen, şehit anne ve babalarımız başkasının evlat acısını çekmesini kesinlikle istemezler. Hiçbir annenin evladının burnunun dahi kanamasını istemezler. Devamlı evlat yolunu beklemesini istemezler. Evlat, eş, kardeş ve baba acısını çekenler bilir. Bedenin bir parçasını kaybeden gazilerimizde acının ne demek olduğunu iyi bilirler.

 

Evlatlarını HDP’liler öncülüğünde bölücü terör örgütü PKK’ya teslim etti diyen annelerin, evlatlarından, güvenlik güçlerimize silah çekip, askerimizi, polisimizi,   korucumuzu memurumuzu, bölgeye hizmet götüren işçi ve sivil vatandaşlarımızı şehit edip, gazi olmalarına sebep olanlar var mıdır? İlk önce onlar da tespit edilmelidir.

 

Hiçbir terör örgütüne bulaşmayanlar, ilkönce devletin güvenlik güçlerine teslim olup, güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmelidir. Teröre karışanlar var ise ilk önce devletten ve millettin özür dileyip, Türkiye Cumhuriyeti devleti âdeletine hesap verip, cezasını çektikten sonra da devlet, devlet olmanın gereğini yapar ve fazlasıyla da yapmaktadır.

 

Bizlerin aklına şu sorular da gelmiyor değil. Niye bu güne kadar bekleyip, 3 HDP li belediyelere kayyum atandıktan sonra Diyarbakır HDP il binası önünde nöbet tutmaya başlandı. En önemlisi de evlatlarının, evden ve okullarından dağa götürüldükten sonra hemen harekete geçmedikleri, aynı gün HDP il ve ilçe binaları ve genel merkezlerinin önlerine gelip, tepkilerinin göstermediklerini kafamızda soru işareti olarak bulunmaktadır.

 

Başka bir dikkatimizi çeken ise Diyarbakır HDP il binası önünde nöbet tutmaya başlayan Diyarbakır anneleri o kadar kıymetli oldular ki hemen hemen tüm TV Kanalları, Gazeteler, Sanatçılar, STK’lar, Sendikalar, Siyasiler ve İş Adamları, evlatları terör örgütüne gönüllü, kandırılma veya zorla kaçırılanların Ana ve babalarını Kucaklamaktadırlar.

 

İş adamları tarafından, dağdan ineceklere iş ve burs gibi imkânlar sağlanacağını beyan edilmektedir.

 

Kucaklaşmak ve af etmek büyüklüğünün şanındandır.  Bu kucaklaşma ve affedilmesi iyi tespit edilmeli, tekrar bir pişmanlık yaşanmamalıdır.

 

Terör örgütü bir vatandaşlarımızın çocuklarını kaçırıyor, birileri de aracı oluyorsa, devlet bu vatan hainlerine haddini bildirmelidir.  Vatan hainleri ve destek verenler yargı önünde hesap verip, çok ağır cezalara çarptırılmalıdır. Devletten yararlandıkları tüm imkânlar kesilmelidir.

 

Eğer ki pişman olup, tekrar dağa çıkmayıp, terör örgütlerine destek verilmeyecek ise önce; kendisine, ailesine, milletine ve devletine hayırlı birer evlat olacaklar ise bizler de bu hareketi canı gönülden destekliyoruz. Bu hareketin hayırla sonuçlanmasına dua ediyoruz. Samimi ve artniyetli olmayanlara Allah yardım etsin. Artniyetli olanlara da Allah fırsat vermesin.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



18.09.2019


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır