Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK ŞEHİTLER ORMANI YOL YAPIM VE BAKIM ÇALIŞMALARI

Çubuk ilçesi Gökçedere Mahallesi sınırları içerisinde ve Ağılcık Mahallesi yolu üzerinde Çubuk Belediyesi Emin Yılmaz Ormanlığı içerisinde bulunan, Çubuk Şehitler Ormanının etrafına yol açılması işleri tamamlandı.

 

Çubuk Muhtarlar Derneği ile Çubuk Belediyesi eski Başkanlarından Sayın Mustafa Gökmen’in öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerinde bulunduk.

 

Her mahalle muhtarı kendi mahallesinin sorunlarını yazılı ve sözlü olarak belirttiği toplantıda, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı olarak söz alıp, Çubuk Şehitler Ormanlığının etrafına yol açılması, tel örgü yapılması, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazısının yenilenmesi ve renkli parke veya betondan büyük Türk Bayrağının yapılmasını talep ettim. Bu talebimiz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş tarafından olumlu karşılanıp, kabul edilmiştir.

 

Bu girişimlerimiz sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Fen İşleri Şefliği ekipleri ile birlikte bir haftalık ekip çalışması ile Şehitler Ormanlığımızın etrafına yol açım ile ve çeşitli düzenlemeler yapılmıştır.

 

Şehitler ormanının üst tarafı çok yamaç ve yüksek olması nedeniyle araçların çıkma imkânı hiç yoktu. Bu çalışmalar sonucunda Şehitler ormanlığına tel örgü, şehitler ölmez vatan bölünmez yazısının tamirinin ve yükseltilmesi ve renkli parke veya betondan büyük Türk Bayrağının yapılması için alt yapısının hazırlanması sağlanmış oldu. Belirli bir program ve imkânlar dâhilinde geri kalanlar yapılacaktır. İlçemize tarihi ve manevi bir yer kazandırılacaktır. Bu şekliyle bile Türkiye’nin ilk şehit aileleri ve derneği tarafından yapılan şehitler ormanlığı olarak tarihe geçmiştir.

 

Çubuk şehitler ormanının kurulmasına ve bu gün maddi ve manevi emeği geçip, destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a, Çubuk Belediye Başkanı Sayın Baki Demirbaş’a, Çubuk Belediyesi eski Başkanlarından Sayın Mustafa Gökmen’e, Ankara Büyükşehir Fen İşleri Çubuk Şefliğine, Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz.

 

Ayrıca şehitler ormanının kuruluşunda çok emeği geçen ve vefat eden Çubuk Belediye eski Başkan Yardımcısı Emin Yılmaz ile birlikte tüm şehitlerimize Allah tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



10.08.2019


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır