Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ, AKKUZULU’DA YAŞANAN OLAYLARLAR İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Çubuk ilçesi Terör Mağdurları Dernek başkanı Zeki Avan, Çubuk Akkuzulu mahallesinde şehit Yener Kırıkçı’nın cenaze töreni sonrası çıkan haber üzerine basın açıklaması yaptı.

Dernek Başkanı Zeki Avan yapmış olduğu açıklamada: Çubuk İlçesinin 73. Şehidi Yener Kırıkçı’nın Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı hoş karşılamayıp, üzüldüğümüz gibi saldırısı sonrası yapılan açıklamalar ve yorumlar da bizleri daha da üzmüştür.

EN ÇOK ŞEHİT VE GAZİSİ BULUNAN BİR İLÇEDİR

Çubuk İlçesi 73 şehit ve 35 gazisi ile Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçedir. Bundan dolayı ismi ŞEHİTLER DİYARI ÇUBUK olarak anılır olmuştur. İlçemiz teröre bu kadar Şehit ve Gazi vermesine rağmen yine de isyan etmemiş ve “ VATAN SAĞOLSUN “ diyerek bu acısını kalbine gömmüştür

ÇUBUK İLÇESİ HER ZAMAN DEVLETİN VE MİLLETİN YANINDA YER ALMIŞTIR

Evlatlarımız, vatanımızı korumak için şehit oldular, kimsenin şahsi ve özel hayatı için şehit olmadılar.

Çubuk ilçesi her zaman devletinin, milletinin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Çubuk’tan tarih boyunca hiçbir zaman terörist çıkmamıştır, vatanına ve milletine bağlı evlatlar çıkmıştır.

Çubuk ilçesine ve Akkuzulu halkına sosyal medya üzerinden çok fazla hakaret edilmektedir. İlçemizde ve Akkuzulu mahallesinde her siyasi görüşten halkımız vardır. Büyük haksızlık edilmektedir.  Bunları kabul etmiyoruz. Yapılan hakaretleri de hak etmiyoruz. 

AKKUZULUDA YAŞANAN OLAYLAR

Şehit Yener Kırıkçı’nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan fiziki saldırıyı hoş karşılamayıp, tepkimizi dile getirdik. Bunu da kamuoyu ile paylaştık. Burada yaşanan olaylar organize bir olay kesinlikle değildir. Yapılan protesto ve tepkilerden etkilenip, bir anlık istenmeyen olaydır. Galeyana gelmişlerdir. Bu bölgeden kesinlikle bir tek terörist dahi çıkmamıştır. Hepsi de ekmeği ile uğraşan insanlardır. Önceden kesinlikle yapılan hazırlık yoktur.  Bizler şehit haberini aldığımız ilk gün sabah saatlerinden itibaren şehit ailemizle birlikte köyde bulunduk. Organize hareket ve sopa gibi malzemeler de kesinlikle yoktur.

SAĞDUYULU OLMAMIZ GEKEKİR

Akkuzulu’da yaşanan olaylar sonrası Türkiye genelinde bilgi kirliliği nedeniyle çok büyük hakarete varan açıklamalar ve tepkiler meydana gelmiştir. Sivri dilli olmayıp, artık tansiyonu düşürmek gerekmektedir. Sağduyulu olup, yatıştırıcı açıklamalar yapmamız gerekmektedir. Yangına körük ile gitmememiz gerekmektedir. Olayları daha fazla germeden, büyütmeden kucaklayıp, affedici olmak gerekir.

Şehidimizin haberi geldikten sonra başta ilçe Kaymakamız Uğur Sezer, Belediye Başkanımız Baki Demirbaş, İlçe Emniyet Müdürümüz Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanımız Umut Gürses, İlçe Müftülümüz Tahsin Yazgan, Çubuk Sosyal Hizmetler Müdürümüz Şahin Sayılıer, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Akkuzulu Mahalle Muhtarı Halil Kökmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi, siyasi parti temsilcileri, askeri yetililer, güvenlik güçleri, resmi kurum ve kuruluşlar elinden geleni fazlası ile yapmıştır.

BU OLAYLAR NEDENİYLE ŞEHİTLERİMİZ BİR ANDA UNUTULMUŞTUR

Vatanımız, bağımsızlığımız, bayrağımız, namusumuz ve kutsal değerlerimiz için canlarını feda eden Şehidimiz Yener Kırıkçı ile birlikte diğer şehitlerimizi ve hastanelerde yatan yaralı kahraman gazilerimiz bir anda unutulmuştur. Bu yaşanan olaylar içimizdeki vatan hainleri ile dıştaki düşmanlarımızı sevindirmiştir. İçimizdeki ve dışımızdaki düşmanlar Türk milleti ve devletine karşı boş durmuyorlar. Ermeni teröristleri yeniden hazırlıyorlar. Fransa başta olmak üzere Türkler Ermenileri katletmiştir yalanı ile bizleri zora sokmak için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu gün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır.”

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



25.04.2019


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır