Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
SİİRT VE ŞIRNAK TA SALDIRI: 3 ŞEHİT, 5 YARALI

Siirt’in Eruh ilçesinde ve Şırnak’ın Gabar Dağı’nda ve Güçlükonak bölgesinde 3 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Eruh ilçesi Dağdöşü köyü kırsalında devriye görevi yürüten askeri aracın geçişi sırasında önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, 3 uzman çavuş yaralandı. Saldırının ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınarak Siirt 3 üncü Komando Tugayı na getirildi, buradan da ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden biri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 askerin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırının ardından başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonun sürdüğü ifade edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Eruh ilçesi Yassıdağ (Çirav) bölgesinde dün saat 20.00 den itibaren icrasına başlanan, Şehit Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan 2018-38 operasyonunda bugün sabah saat 01.55 sıralarında yaya intikal halindeki JÖH timinin, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenmiş olan basma düzenekli el yapımı patlayıcıya bastığı belirtildi. Patlama sonucu 3 güvenlik mensubunun yaralandığı belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi ne ivedilikle intikal ettirilmiştir. Ağır yaralı jandarma Uzman Onbaşı B.B. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Olay ile ilgili Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar dileriz."

ŞIRNAK TA ŞEHİT SAYISI 2 YE YÜKSELDİ

Şırnak ın Gabar Dağı bölgesinde devam eden arama tarama sırasında EYP nin patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Şırnak ta güvenlik güçlerinin PKK lilere yönelik başlattığı arama tarama faaliyeti sırasında, daha önceden araziye döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, 3 asker yaralandı.

Şırnak Güçlükonak ta 1 askerin şehit olduğu 2 askerin yaralandığı bölgede yine EYP patladı. 1 asker şehit daha oldu ve 1 asker daha yaralandı.

Yaralı askerler olay yerinden helikopterle alınarak Şırnak Devlet Hastanesi ne kaldırıldı.yaralı askerlerden biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. yaralı diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

TSK DEN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ın kuzeyinde Avaşin-Basyan, Diyarbakır ın Hani ve Şırnak ın Silopi bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarında silah mevzii, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin imha edildiğini; 26 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

TSK DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

"17-18 Haziran 2018 tarihlerinde Irak kuzeyi Avaşin-Basyan, Diyarbakır/Hani ve Şırnak/Silopi bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde; silah mevzii, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edilmiş, silahlı 26 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

ACILI YÜREKLERİMİZE YİNE ATEŞ DÜŞMÜŞTÜR
Siirt’in Eruh ilçesinde ve Şırnak’ın Gabar’dan gelen şehit haberleri bizleri derinden üzmüştür. Acılı yüreklerimize yine ateş koru düşmüştür. Acılı yüreklerimiz bir daha yanmıştır. Şehit askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine, başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

VATAN HAİNLERİ KALLEŞCE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Vatan hainleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve emniyet güçlerimizin ülkemizin içerisinde, Afrin’de, Kuzey Irak ve içeride terör örgütlerine karşı yapmış olduğu başarılı operasyonlarla, tarihinin en büyük darbesini vurmaya devam etmektedir. Terör örgütünün almış olduğu ağır darbeler nedeniyle, askerlerimize, polislerimize, korucularımıza, sivil vatandaşlarımıza, yaşlı, kadın, çocuk, sivil demeden uzaktan kalleşçe ve acımasızca saldırmaya devam etmektedirler

TERÖR SALDIRILARINI ŞİDDET VE NEFRET İLE KINIYORUZ
Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimize, Cumhuriyetimize, milletimize, bayrağımıza, bağımsızlığa, güvenlik güçlerimize ve sivil masum vatandaşlarımıza saldıran bölücü terör örgütleri PYD-PKK-YPG-KCK ve DEAŞ’ı ve destekçilerini nefret ve şiddet ile kınıyoruz.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

Terör belasından en çok canları yanan bizler, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için bölücü terör örgütü PKK’ya düzenlenen operasyonda, şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı kuvvetlerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerimize de acil şifalar diliyoruz.


VATAN HAİNLERİNE MERHALET EDİLMEMELİDİR

Vatan hainlerine karşı yapılan tüm operasyonlara ara verilmeden ve kökü kurutuluncaya kadar devam edilmelidir. Bu hainlerinin anladığı dilden konuşulmalıdır.  Vatan hainlerine merhamet edilmemelidir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmamalıdır. Yaptıkları da yanlarına kâr kalmamalıdır.

İKİNCİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI YAŞIYORUZ
Şu an ülkemizin çeşitli bölgelerinde FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi dış kaynaklı vatan hainleriyle mücadele ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) verdiği destek ile Suriye’de PYD-PKK-YPG-KCK ve DEAŞ’a karşı operasyonlar yapılmaktadır. Bu hainleri neredeyse tüm dünyanın desteklemektedir. Türkiye’ye karşı adı konmamış bir savaş yaşanmaktadır. Tabiri caiz ise ikinci bir kurtuluş savaşı yaşıyoruz.

Bugün ise ülkemiz üzerinde gizli ve sinsice oyunlar oynanmaktadır. Üstelik dost ve müttefik dediğimiz devletler tarafından arkadan vurulmaktayız. Onların bir hesabı var ise Allah’ında bir hesabı vardır. Yeter ki bizler, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalım.

YAPILAN TÜM OPERASYONLARI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ. 
Türkiye’nin sınırında olan ve Ülkemizin güvenliği için, Türk silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta  ve ülkemizin genelinde yapılan tüm operasyonları canı gönülden destekliyor ve başarıları için dua ediyoruz. Şuan operasyonlara katılan ve görevi başında tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Türkiye’nin milli menfaati neyi gerektiriyorsa şuan yapılmalıdır. Geri adım atılmamalıdır. Terör ve Fitne bulunduğu yerde yok edilmelidir. Sonra daha büyük bedeller ödemek zorunda kalırız.

İDAM YASASI GETİRİLMELİ VE HEMEN UYGULANMALIDIR
Çubuk ilçesi Terör Mağdurları Derneği olarak, derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar idam yasasının tekrar getirilmesi ve hemen uygulanması için gayret edip devamlı girişimlerde bulunduk. Bu gün de idam cezasının getirilip hemen uygulanması için de savunmaya daha çok devam edeceğiz. Vatan hainlerini cezaevlerinde beslemeyip, daha fazla masraf yapmaya da gerek yoktur.

Vatan hainin cezası idamdır. Dinimizde de kısasa kısas vardır. Bu işi sulandırmadan, Nato ne der, Avrupa ne der, ABD ne der, deyip milletimizin büyük çoğunluğun istemiş olduğu idam yasası bir an önce getirilip, hemen uygulanmalıdır. Dünya kamyonu ve içimizdeki ikiyüzlü münafıklara karşı halkoyuna gidilmelidir. Halkın iradesi ve tercihi ile yapılmalıdır.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 

 

 

 

 

 

 



20.06.2018


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır