Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
TÜRK KIZILAY’I ÇUBUK ŞUBESİNDEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi şehit aileleri ile birlikte Gazi ve yakınları ile birlikte engellilere Kızılay Düğün Salonu’nda iftar yemeği verdi.

 Şuayip YAMAN

İftar öncesi Karşıyaka Camii (Tahtalı Camii) İmamı Veyis ŞEHİRLİ tarafından Kuran tilaveti okundu.İftar sonrası yapılan protokol konuşmalarında sırasıyla;

Bu toprakları vatan kılan şehit yakınları ve gaziler ile güzelliklerin paylaşıldığı Ramazan ayında, birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin KOÇ,“Saygıdeğer konuklar davetimize katılan şehit aileleri, gaziler ve engelli dostlarımız başta olmak üzere herkese bizleri yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürler ediyorum.

Şehit aileleri, gaziler ve engellilerin her zaman yanında olmayı kurumumuzun asli bir görevi olarak kabul ediyoruz. Sadece yılda bir kez düzenlenen iftar yemeğinde değil, her zaman onların yanlarındayız. Ramazan aylarında geleneksel olarak her gün 1500-2000 aileye iftar yemeği dağıtıyoruz. Bu yıl aracımızla evlere de iftar yemeği dağıtımına başladık. Bu konuda Şubemize maddi olarak katkıda bulunan Çubuk esnafına, hayırsever ve duyarlı iş adamlarına teşekkür ederim.

 Bu güzel vatan toprakları ve bayrağımız için canlarını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun yıllar, engellilerimize de engelsiz bir yaşam diliyorum. Kızılay’ın kapısı sizlere daima açıktır. İftar yemeğimize katılımınızdan dolayı yönetim kurulumuz adına hepinize teşekkür ederim.

Bugün ilçe halkına dağıtılan 2000 İftar yemeğinin sponsoru Ömer ERGÜVEN, “Böylesine güzel bir ortamda sevincimi sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum ve sevinçliyim. Hayırlı bir etkinlikte bulunmaktan onur ve gurur duydum.  Allah ömür verirse bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğim.

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Enes DURUAY, Bu sıcak ortamda sizlerle bulunmaktan son derece mutluluk duydum. İlk defa geldiğim Çubuk’ta büyük bir ilgiyle karşılaştım. Misafirperverliğiniz karşısında oldukça duygulandım. Şehitler ve gaziler bizim baş tacımız onları hep başımızda taşımalıyız.” Şehit ailelerine ve Gazilere Türk Milletinin her zaman minnet borçlu olduğunu söyleyen DURUAY, "Sizler aziz şehitlerimizin bizlere hatırasısınız, yadigârısınız. Dolayısıyla devletimiz ve milletimiz sizlerin kıymetinizi, değerinizi her zaman bilecek ve hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun.

Değerli gazilerimiz; sizler ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar gösterdiniz, vatanınız için canlarınızı ortaya koydunuz, bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi oldunuz. Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlıkta söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet size minnet ve şükran borçludur. Hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım.  

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Bu günün anlam ve önemi bambaşka. Akşamları evlerimizde güven ve huzur içinde oturabiliyorsak. Bunu kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Türk milletinin tarihi boyunca vatanı, milleti, inancı için yeri geldiğinde canını vermekte hiç tereddüt etmediğini vurgulayan Av. DEMİRBAŞ “Bu nedenle şehitlik mertebesi Türk milleti için çok azizdir.

 Vatan sevgisi ve kahramanlığın sembolü olan kahraman gazilerin ve şehitlerin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak ve hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak devletin öncelikli ve en önemli görevleri arasındadır. Aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi olan vatandaşlarımıza sahip çıkılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla özellikle son yıllarda devletimiz tarafından önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Bunlar bizleri gerçekten çok mutlu etmektedir. Şüphesiz ki çeşitli sorunlarınız, arzularınız, istekleriniz, talepleriniz olabilecektir. Bunları hiç çekinmeden hepimize, bütün devlet kademelerimize iletebilirsiniz. Şehit yakınları ve gazilerimizin sorunları ile bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenileceğine inancım tamdır. Allah hepimizi birlik ve beraberlik içinde Kadir Gecesine ve mübarek Ramazan Bayramına eriştirsin”            

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki AVAN; Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanı ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Her zaman yanımızda oldular. Destek ve katkılarını hiçbir zaman esirgemediler. Başarılarının devamını diliyorum. Bu iftarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Amaç burada yemek yenip,  karın doyurmak değildir.  Az çok herkesin evinde çorbası bulunmaktadır. Hatırlanıp, birlikte olmaktır.

CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural ÇOKCAN, “Burada bulunmaktan son derece onur ve gurur duydum. Bu birlikteliği inşallah uzun yıllar sürdürürüz.

 İftar yemeği sonrasında İlçe Müftülük Vaizi Hüseyin DİNLER tarafından dua okundu.

İftar Yemeğine; Şehit yakınları, Gazi ve yakınları, engelliler, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti KADIN Kolları Başkanı AYDOS ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural ÇOKCAN ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Çubuk İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan ÇATALKAYA ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Çubuk eski Belediye Başkanı Yardımcısı Şükrü ACIELMA, Çubuk İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ütğm. Umut GÜRSES, Çubuk İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin AYVACI, Çubuk İlçe Malmüdürü Zeki ÇOBAN, Çubuk Gıda  Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengiz AKBAYRAK, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah ESRE ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yrd. Yetiş DEMİRCİ,  Akbayır Mah. Dernek Bşk. Eyüp CEVİZCİ, Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Yönetim Kurulu üyeleri Yakup ÜLGÜ, Mustafa ÖZDEMİR, Türk Kızılay’ı Ankara Şube Başkanları katıldı.

 



01.06.2018


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır