Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ANKARA VALİMİZ SAYIN ERCAN TOPACAN TALİMAT VERDİ ŞEHİT MEZARLARININ EKSİKLİKLERİ TAMAMLANIYOR

Ankara Valimiz Sayın Ercan Topaca’nın şehitlikler ve şehit mezarlarının yapımı ve bakımının tamamlanması için ilgili kurumlara talimatları ile çalışmalar yapılmaktadır. İlçemizde de Çubuk Belediye Başkanı Sayın Tuncay Acehan ile görüşüp,  Çubuk İlçesi mücavir alanı içerisinde bulunan şehit mezarlarının yerinde ziyaret edilip, şehit mezarlarında oluşan yıpranma ve eksikliklerin tespit edilmesi istenmiştir. Tamiri mümkün olmayanların yeniden yapılması için tespiti istenmiştir.

 

Bu istek çerçevesinde, Çubuk Belediyesi ve Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından oluşturulan heyet ile ilçe merkezindeki ve köylerde bulunan şehit mezarlarına yerinde ziyaret edilmiştir. Çubuk Belediyesi tarafından tahsis edilen araç, araç şoförü Zafer Önler, Destek Hizmetler Müdürlüğü İdari İşler Şefi Ahmet Yılmaz, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şahin ile birlikte şehit mezarlarına ziyaretler düzenlenmiştir.

Bir hafta süresince yapılan inceleme ve istişare sonucunda,  şehit mezarlarında oluşan yıpranma ve eksikliklerin yerinde tespit edilmiştir. 

Şehit mezarlarına yapılan ziyaretlerde tüm şehit mezarları başlarında bulunan Türk Bayrakları da yenileri ile değiştirilmiştir. Deforme olan ipleri de, dayanıklı iplerle değiştirilmiştir.

 

Ayrıca, köylerde ikamet eden şehit aileleri ziyaret edilmiş,  faaliyetlerle ile ilgili bilgi verilmiştir. Ziyaretin anısına Çubuk Belediyesi tarafından Türk Bayrağı, Dernek tarafından pano ve çeşitli hediyeler verilmiştir.

 

Şehit mezarlarına yapılan ziyaretlerin sonuçları, Ankara Valiliğine, İlçe Kaymakamlığına, Çubuk Belediyesine raporlar halinde çekilen resimlerle birlikte verilmişti.

Yapılan bu çalışmalar çerçevesinde, İlçemizde bulunan şehit mezarlarından yıprananların değiştirilmesi, bir kısmının onarımlarının yapılması kararı verilmiştir.

Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca’nın talimatı ile şehit mezarlarını şehitlik yönetmenliğe uygun bir şekilde düzenlemeleri yapacağından toplam 10 şehit mezarı yenileme, 8 adet şehit mezarında da onarım yapılacaktır.

 

Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca’nın hassasiyetinden dolayı şehit ailelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.  Allah devletimize zeval vermesin. Şehit mezarları tamir ve yapım sonrası, Ankara Valimiz Sayın Ercan Topaca’ya heyet ile birlikte teşekkür ziyaretinde bulunacağız.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



30.03.2018


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır