Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
MELİHA HASANALİ BOSTAN ÇUBUK FEN LİSESİ PANSİYONUNDA ‘’ VATAN SAĞ OLSUN ‘’ TEMALI PROGRAM DÜZENLENDİ

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi Pansiyonunda Düzenlenen Söyleşide Şehit Aileleri Ve Gaziler ‘’ Vatan Sağ Olsun ‘’ Dediler Öğrencilere Duygularını Dile Getirdiler

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi pansiyonunda, Çubuk Terör Mağdurları Dernek başkanı Zeki Avan, şehit babası ve aynı zamanda Kıbrıs gazisi Ramazan Gergin, şehit babası Ahmet Şahin ve Güneydoğu gazisi Hasan Yalama’nın katılımıyla vatanseverlik, milli birlik ve beraberlik, şehitlik, gazilik konularında ‘Vatan Sağ Olsun’ temalı söyleşi programı düzenlenmiştir. Düzenlenen programa Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi pansiyon müdür yardımcısı Ayşegül Kahriman, öğretmenler ve pansiyonda kalan 90 öğrenci katılmıştır.

Dernek başkanı Zeki AVAN: ‘Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi müdürü Selvet Gürdağ’ın daveti üzerine bu programa konuşmacı olarak katılmış bulunuyoruz. Bu anlamlı programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.’ diyerek konuşmasına başlamıştır.

‘Bağımsızlığımız, hürriyetimiz, bayrağımız ve vatanımız bizim vazgeçilmez değerlerimizdir. Bu değerler uğruna biz az bedel ödemedik. Şehitlerimiz bu uğurda canlarını, gazilerimiz de bedenlerinin bir parçasını verdiler.

Vatan hainlerine fırsat verilmesini istemiyorsak hepimiz üstümüze düşen görevi hakkıyla yerine getirmeliyiz. Sizler çok okuyup çok çalışıp vatana millete faydalı birer evlat olmalısınız. Dünya markası olacak icatlar yapmalısınız. Ürünlerimiz üzerinde ‘Türkiye malı’ yazmalı. İşte o zaman şehit yakınları olarak bizlerin acıları, üzüntüleri azalır. Ancak böyle yaparsak şehit ve gazilerimize layık birer evlat oluruz .’ dedi.

İKİNCİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI YAŞIYORUZ

“Şu an ülkemizin çeşitli bölgelerinde FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi dış kaynaklı vatan hainleriyle mücadele ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet teşkilatımızın, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) verdiği destek ile Suriye’de PYD- PKK- YPG- KCK ve DEAŞ’e karşı operasyonlar yapılmaktadır. Bu hainleri neredeyse tüm dünya desteklemektedir. Türkiye’ye karşı adı konmamış bir savaş yaşanmaktadır. Tabiri caiz ise ikinci bir Kurtuluş Savaşı yaşıyoruz! ’

YAPILAN TÜM OPERASYONLARI CANIGÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Türkiye sınırında olan ve ülkemizin güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de ve ülkemizin genelinde yapılan tüm operasyonları canıgönülden destekliyor ve askerlerimizin başarıları için dua ediyoruz. Şuan operasyonlara katılan görevi başındaki tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Operasyonlarda şehit düşen askerlerimize, polisimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine baş sağlığı; yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şehit babası ve aynı zamanda kendisi de Kıbrıs gazisi olan Ramazan GERGİN yaptığı konuşmada: ‘ 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Cenabı Allah bana gaziliği nasip etti. Şehit olmak isterdim ama Mevla gazilik nasip etti. Bundan tam yirmi yıl sonra oğlum Ali GERGİN Ağrı Tendürek’te vatani vazifesini yaparken bölücü terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlar sırasında kanas silahı ile arkadan vurularak şehit oldu. Bana nasip olmayan şehitlik makamı oğluma nasip oldu.’’ diyerek duygularını öğrencilerle paylaştı.

Şehit babası Ahmet ŞAHİN de yaptığı konuşmada: ‘ Yıllar geçti ama gönlüm yangını sönmedi. Evlat acısı ölünceye kadar içimizden çıkmaz ama neylersin evlat bulunur da vatan bulunmaz! Ne mutlu bana ki şehit babası oldum. Allah’a şükürler olsun. Vatan sağ olsun, o bize yeter. Şu an bana Afrin’de görev verseler hiç durmam, seve seve koşarak giderim.’’ dedi.

Güneydoğu gazisi Hasan Yalama da konuşmasında: ‘ Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonda yaralandım. Bu cennet vatanıma bedenimin bir parçası değil, canım feda olsun. Ölünceye kadar vatana hizmet etmeye ve şehit olmaya hazırım.’’ dedi.


Söyleşi öğrencilerden gelen sorular ve cevaplarla devam etti. Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi pansiyon müdür yardımcısı Ayşegül KAHRİMAN : ‘Çok verimli bir program oldu. Manen çok istifade ettik. Duygulandık. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize Allah’tan hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için de her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Yüreğinize sağlık,  Allah hepinizden razı olsun.’’ dedi.

Yapılan söyleşi ve ziyaret anısına dernek başkanı Zeki Avan tarafından Çubuk Fen Lisesi pansiyon müdür yardımcısı Ayşegül Kahriman’a Türk bayrağı ve çerçeveli şehitler panosu hediye edildi. Öğrenciler tarafından da katılımcılara birer karanfil hediye edildi. Yapılan güzel paylaşımı ölümsüzleştirmek adına çekilen fotoğraflar ve edilen dualarla program sona erdi.

 

 ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



22.03.2018


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır