Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK’LU ŞEHİT RAŞİT YÜCEL’İN AİLESİ KOCAELİ’NDE ZİYARET EDİLDİ

17 Aralık 2016 Cumartesi günü sabah saatlerinde  Kayseri 1.Komando Tugay Komutanlığından çarşı izine çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerce araç ile yapılan bombalı saldırıda 13 askerimiz şehit olmuş, 48 askerimiz de yaralanmıştı.

Bu şehitlerimizden birisi de, Çubuk ilçesi Çatokcular köy nüfusuna kayıtlı Ferit Yücel’in oğlu Raşit Yücel’dir. Şehit Raşit Yücel’in ailesi uzun zaman önce Kocaeli’ne göç etmiştir. Raşit Yücel buradan vatani vazifesini yapmak için askere gitmişti. Şehit Raşit Yücel’in şehit olmasının üzerinden bir yıl geçmesi nedeniyle, ailesi tarafından Koceli Körfez ilçesi İgsaş Camiinde, öğle namazına müteakiben, şehit Raşit Yücel ile birlikte aynı olayda şehit düşen 15 arkadaşlarının ruhlarına Kuranı Kerim ve Mevlidi Şerif okutulup rahmet ve minnet ile anıldılar.

Mevlit programına, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Çubuk’tan gelen Ferit Yücel’in yakınları, şehit aileleri,  Çubuk ilçesi terör mağdurları dernek başkanı Zeki Avan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

MEVLİT PROGRAMI SONRASI, ŞEHİT RAŞİT YÜCEL’İN AİLESİ ZİYARET EDİLDİ

Mevlit programı sonrası Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran,  Çubuk’tan gelen Ferit Yücel’in yakınları, şehit aileleri,  Çubuk ilçesi terör mağdurları dernek başkanı Zeki Avan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şehit Raşit Yücel’in evi ziyaret edildi. Sohbetler edilip, hasretlik giderildi. Burada yapılan dualarla şehitlerimiz rahmet ve minnet ile anıldılar.

 

Dernek Başkanı Zeki Avan ziyarette yapmış olduğu konuşmada: Bizler bugün buraya Ankara Çubuk’tan Şehidimiz Raşit Yücel için okutulan mevlidi şerif programına ve sizleri ziyarete gelmiş bulunuyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekânları Cennet olsun. Allah sizlere de sabırlar versin. Çubuk’tan şehit ailelerimizin, gazilerimizin, Belediye Başkanımızın selamlarını getirdim. Bugün şehidimizin mevlidi vesilesiyle, şehit ailemizi ziyaret etmiş bulunuyoruz.  Dernek olarak imkânlarımız nispetinde şehitlerimizin, gazilerimizin ve ailelerimizin her zaman hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

 

Şehit babası Ferit Yücel de yapmış olduğu konuşmasında: Şehit oğlum Raşit Yücel’in Kocaeli’nde yapılan cenaze törenine, Çubuk’tan heyet olarak katılıp, bizlerin acısını paylaştınız, bizlerin acılı günümüzde yanımızda oldunuz. Bizleri devamlı arayıp, yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdiniz. Kocaeli ve Çubuk ilçesi arasında gönül köprüsü kurdunuz. Bugün oğlum ile birlikte şehit düşen arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize okuttuğumuz mevlidi şerife Ankara’dan buraya gelmeniz bizleri çok memnun etmiştir. Bu anlamlı ziyaretinden ve evladımın şehit olduğun günde bizlerin yanında olmanızda ve yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz, dedi.

 

ZİYARETİN ANISINA ÇEŞİTLİ HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Ziyaretin anısına, Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından, Şehit babası Ferit Yücel’e, Şehit Annesi Şükran Yücel’e, Şehit kardeşi Derya Yücel’e, Şehit Raşit Yücel’in çerçeveli panosu,  Çubuk İlçesinin 69 Şehit resimlerinin bulunduğu şehit panoları, Şehitler Duvar Saati, Türk bayrağı ve Kuranı Kerim hediye edildi.

Ayrıca, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a, Çubuk İlçesinin Şehit resimlerinin bulunduğu Şehitler Duvar Saati hediye edilip, ayrıca Çubuk Belediye Başkanı Sayın Tuncay Acehan’ın selamları iletildi.

 ŞEHİT RAŞİT YÜCEL KABRİ BAŞINDA ZİYARET EDİLDİ

Çubuk ilçesinden gelen şehidimizin yakınları, Çubuk ilçesi terör mağdurları dernek başkanı Zeki Avan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Körfez ilçe merkezinde bulunan şehitlikte yatan şehit Raşit Yücel’in mezarı ziyaret edildi. Şehit Raşit Yücel kabri başında okunan kuranı kerim ve yapılan dualarla rahmet ve minnet ile anılıp, ailesine tekrar başsağlığı dilendi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



26.12.2017


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır