Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DOLAYISIYLA ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Etkinlikler, ilk olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesindeki Çubuk Şehitler Anıtında saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı nın okunması ve Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehitlik anıtında yapılan programın ardından 15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir, ilçeye bağlı Yakuphasan Mahallesi’ndeki kabri başında anıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un yeni bir diriliş destanı olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede kardeşlik ve birliğin yeniden tesis edildiğini belirten İşler, "Çubuk şehitliğimiz de kahramanlarımızı minnetle ve dualarla yad ediyoruz. Türkiye de bir daha bu tür darbelerin olmaması için bugünleri unutmamalıyız." dedi.

Eğer darbe gerçekleşseydi bir daha demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Kaymakam İbrahim Çenet de 15 Temmuz un ülke için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Hafta boyunca ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da milletin iradesine bir daha hiç kimsenin zincir vurmaya cesaretinin olamayacağını kaydetti.

15 Temmuz 2016 da Türkiye nin karanlık günlerinden birini yaşadığını anımsatan Acehan, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının, kendilerine emanet edilen silahlarla güvenlik güçleri ve vatandaşlara acımasızca ateş açtığını belirterek, "Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletin ferasetli ve dik duruşuyla, canını ortaya koymasıyla atlattı."’ dedi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan’da yapmış olduğu konuşmasında:  “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum. Şuan ülkemizin dışında içerisinde operasyonlara katılan ve görevi başında tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Gönlümüz ve kalbimiz onlarla beraberdir. 15 Temmuz 2017’da Ülkemizde hain bir darbe girişimde bulunan fetö terör örgütünü ve destekçilerini şiddet ve nefret ile kınıyoruz,” dedi.

İlçe protokolü ve beraberinde STK temsilcileri, şehit Takdemir’in mezarı başında dua ettikten sonra şehidin mahalledeki dedesinin evini ve Kahramankazan daki ailesine ziyarette bulundu.

Anma programlarına, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti ilçe Başkanı Baki Demirbaş, ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Çubuk Müftüsü Muharrem Genç, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk BBP İlçe Başkanı Ahmet Yalama, Çubuk Kızılay Dernek Başkanı Selahattin Koç, Çudef Başkanı Recep Taş, belediye meclis üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.



12.07.2017


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır