Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞIRNAK IN ŞENOBA BÖLGESİNDE ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 13 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Şırnak Şenoba’dan havalanan Cougar tipi helikopter kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmüştür. Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan helikopterin içerisinde yüksek rütbelilerin olduğu 13 askerimiz şehit olmuştur.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için, bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yapılan operasyonları idare edip ve askeri birlikler komutanlarımız tarafından ziyaret edilmiştir. Helikopterlerinin kalkıştan kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu 13 askerimiz şehit olmuştur.

Dün 3 askerimizin şehit olmasından dolayı üzüntü yaşarken, bu gece üst düzey komutanlarımızı taşıyan Helikopterlerinin düşmesi sonucu 13 şehidimizin olması bizleri daha derinden üzmüştür. Acılı yüreklerimize ateş koru düşmüştür. Acı üzerine acılar eklenmiştir.

Kendi canları bu cennet vatanımıza feda eden aziz şehit, 24 saat görevi başında, ailelerinden uzak bir hayat yaşayıp, bizlerin huzurları için canlarını feda etmişlerdir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Türk Milleti ve Türk devleti var olduğu sürece aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz hiçbir zaman unutmayacaktır. Onların manevi hatıraları sonsuza kadar yaşatılacaktır.

Türk milleti ve devleti bu coğrafyada yaşamanın bedelini çok büyük ödemektedir. Yeter ki bizler bir ve beraber olalım, tüm onları bozmaya gücüz yetecektir. 

Geçmişten bugüne kadar, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru ve cennet vatanımız için seve seve canları feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnet anıyor, kahraman gazilerimize de geçmiş olsun, dileklerimizi belirtiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Bu acı Helikopter kazasında şehit düşen: 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan  Aydın’a,  Albay Oğuzhan Küçükdemir’e, Albay Gökhan Peker’e, Yarbay Songül Yakut’a, Binbaşı Koray Onay’a, Yüzbaşı İlker Acar’a, Yüzbaşı Nuri Şener’e, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’a, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş’a, Başçavuş Mehmet Erdoğan’a, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral’a, Uzman Çavuş Zeki Koç’a, Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’a, Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

Bu millet ve bu devlet sizleri sonsuza kadar asla unutmayacaktır.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



01.06.2017


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır