Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ, HOLLANDA NIN İNSANLIK DIŞI TAVRINI KINADI

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomasi krizine tepki gösterip, yapılan insanlık dışı tavrını kınadı:

Hollanda’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu aracın durdurulmasına tepki gösterdi.

Hollandalı makamlar tarafından yapılan nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamaların yanında, destekleme gelen gurbetçilerimize şiddet uygulamasına dönüşmüştür.

Hollanda’nın bu tutumu Türk Devleti, Hükümetine ve Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir saldırıdır. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda’daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Demokratik haklarına saygısızlıktır.

Hollandalı yetkililerin, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu aracın durdurulmasını ve sınır dışı edilmesini, çağdışı ve insanlık dışı bir hareket olarak görüyoruz. Herkesin düşüncesine ve inancına saygılı olması gerektiğini belirten Avrupa söz konu Türk ve İslam dünyası olduğu zaman, bunları unutup, atalarının yapmış olduğu çağ dışı hareketlere başvurmaktadırlar.

Medeniyetin beşi ve uygulandığı yer olarak belirtilen,  Avrupa maalesef yine gerçek yüzlerini bir daha göstermiştir. Yapmış oldukları hareketler bir diplomata ve hele hele bir bayan bakana hiç yakışmamıştır. Avrupa’nın ve Hollanda’nın yapmış oldukları kaba ve ön yarılı hareketlerini, yine destek amaçlı karşılamaya gelen gurbetçilerimize yapmış oldukları saldırıları da şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Avrupa ve Hollanda her fırsatta İfade özgürlüğü ve insan haklarından bahsedenler, gerçek yüzlerine bir daha göstermiştir. Maskeleri düşmüştür. Yapılan bu uygulamalar bir Orta Çağ zihniyetidir. Faşizm ile Nazizm’in yeniden diriltilmesidir. Avrupalı siyasetçilerin çoğunluğu, ayrımcılık, ırkçılık, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı yapmaktadırlar. Türkleri ve Müslümanları istememektedirler,

Avrupa tarih boyunca Türklerin ve İslam dünyasının dostu olmamıştır. Hiçbir zaman da hayrına nefes solumamıştır. Bizim düşmanlarımızla beraber hareket etmiştir. Bizlere karşı ne kadar terör örgütleri ve vatan hainleri var ise her türlü maddi ve manevi desteği vermiştirler. Hep zayıf kamamızı ve düşmemizi beklemişlerdir. Fırsatını buldukları anda saldırmışlardır.

Bu nedenle dünyadaki bütün düşmanlarımız ve içimizde vatan hainlerin ülkemize saldırdığı bir günde, siyasi düşüncelerimizin ayrılıklarını bir kenara bırakıp, devletimizin ve hükümetin yanında yer almalıyız. Düşmanlarımızı sevindirmemeliyiz.

 

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



12.03.2017


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır