Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK İLÇE ESNAFLARIMIZDAN, FATİH NEŞELİ’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çubuk ilçe esnaflarımızdan, Çubuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Fatih Neşeli’ye çok teşekkür ediyoruz.                                             

Sayın Fatih Neşeli Başkanımız 2016 yılı haziran ayından itibaren,  Kefalet Kooperatif Başkan Yardımcısı olarak her ay almış olduğu 150 ile 200 TL arasında değişen oturum huzur hakkını derneğimize her ay bağış yapmaktadır. Ayrıca 2017 yılının ilk gününde derneğimize 2.500.00 TL.  bağış yapmıştır. Bu bağışların bir özelliği ise bizi kendiliğinden arayıp bağış yapmasıdır. Bu anlamlı bağışlarından dolayı şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Allah işini rast getirsin. Derneğimiz böyle duyarlı hayırsever insanlarımızın desteği ile ayakta durmaktadır.

 

Bazı vatandaşlarımız, devlet yardım aldığımızı zannetmektedir. Dernek statüsünde olan tüm dernekler gibi,  bizim derneğimiz de, hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan bağışlar ve dernek üye aidatlarıyla faaliyetlerini yapıp, ayakta durmaya çalışmaktadır. Dernek üyelerimiz şehit aileleri ve gazilerden oluşmasından dolayı da,  aidat konusunda pek fazla zorlama yapılmamaktadır.  

Derneğimizin yoğun faaliyetlerinin yanında, geçtiğimiz senelerde, içerisinde kiracı olarak bulunduğumuz yeri alıp, tadilatı da yapılmıştır.  Bundan dolayı biraz sıkıntımız bulunmaktadır. Birkaç hayırsever esnafımız daha maddi destekte bulunurlar ise sıkıntılarımızdan kurtulup, daha rahat hizmet yapmamız sağlanacaktır.

Dernek adına aldığımız gayrimenkuller, dört adet işyerinden oluşmaktadır. Almış olduğumuz bu gayrimenkullerin tapularını ise şehitlerimizin adına alınmıştır. Hiçbir kimsenin üzerine alınmamıştır. Burada şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi hatıralarının ömür boyu yaşatılacağı kendilerine ait güzel bir yerleri olmuştur.  

Özellikle şunu da belirtelim ki,  hiç kimse yardım etmek mecburiyetinde değildir. Yardım işi, tamamen bir gönül işidir. Ama kendi dalında hayırlı hizmetlerde bulunan hayır, kuruluşlarına herkes kendi imkânları dâhilinde maddi ve manevi destekte bulunmalıdır. Bizim inancımıza göre, alan elden, veren el üstündür. 

Sözümüz, çok konuşup ta, hiçbir icraatta, bulunmayanlaradır.  Ama lafa gelince,  herkesin şehitlere ve gazilere sahip çıkması gerektiğini savunup, kimseye laf bırakmayanlaradır. Oturduğu yerden, hiçbir maddi ve manevi destek vermeden, bedavan, vatanı kurtaranlaradır. Uzun lafın kısası asıl yardım etmesi gerekenler, yardım etmemektedir. Bu işin sadece, vatan, millet, Sakarya edebiyatını yapanlar.  Bunlar sadece uzaktan eleştirip, bolca da akıl verirler.  Çalışan insanların moralini bozmaktan başka bir işe de yaramazlar.

 

Bu nedenle, dernek olarak bizlerde böyle duyarlı hayırsever insanlarımızı ziyaret edip, onura ediyoruz. Allah razı olsun. Allah işini rast getirsin. Derneğimiz böyle duyarlı hayırsever insanlarımızın desteği ile ayakta durmaktadır. Allah sayılarını artırsın. 

Sayın Fatih Neşeli Başkanımız, derneğimize yapmış olduğu maddi desteğin kimsenin bilmesini istememiştir.  Bu nedenle teşekkür ziyaretinde bulunup, plaket hediye edilmesini, sadece derneğimizin resmi internet sitemizde yayınlamasına müsaade almış bulunuyoruz. Derneğimize yapılan yardımların, üyelerimizin bilmelerinde, hiçbir sakıncası yoktur. Derneğimize kimlerin destek olup, kimlerin destek olmadığını üyelerimizin bilmelerinde çok iyi olur. Bilmelerin de çok fayda vardır. Bazı esnaf ve iş adamları üyelerimizin içerisinde ve bazı toplantılarda herkesin önünde açıktan maddi destek sözü verdikleri halde, bugüne kadar vermiş oldukları sözlerini de tutmamışlardır. Ayrıca bu vesile ile de bunu da belirtmiş olalım.

Sayın Fatih Neşeli Başkanımıza derneğimize yapmış olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı, iş yerinde ziyaret edilip, teşekkür edildi. Ziyaretin anısına Dernek Başkanı Zeki Avan ve Şehit Babası Ramazan Gergin tarafından Türk Bayrağı ve Plaket hediye edildi.  

Derneğimize maddi ve manevi destek veren herkes, belirli bir program dâhilinde ziyaret edilip, aynı şekilde onura edilecektir. 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



23.01.2017


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır