Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
19 EYLÜL GAZİLERİ ANMA GÜNÜ

Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde Gazileri Günü programı düzenlendi.

Atatürk Parkı’ndaki programa Kaymakam Cemal Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şah, Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, bürokratlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şengül Gürcan, gazilere ve şehit yakınlarına saygı göstermenin vatan sevgisiyle eş değer olduğunu kaydetti.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit ve gazi olan kahramanları da rahmet ve minnetle andıklarını vurgulayan Gürcan, ‘’Türkiye’de şehit ve gazisi olmayan hemen hemen hiçbir aile yoktur. Bu nedenle şehit ve gaziler bizim ortak değerlerimizdir. Şehit ve gazilerin bu vatan için yaptıkları fedakârlıkların farkındayız, her zaman da farkında olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Kaymakam Şahin de vatan ve milleti için en zor şartlarda canı pahasına çalışan ve koruyan, yaptığı mücadelelerle kahramanlık sergileyen, ülkesi için fedakârlıklar yapan şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Özdemir tarafından ‘Gazilerimiz’ adlı şiirin okunduğu program sonunda, gazilerle bir araya gelen Kaymakam Şahin, onlarla tek tek ilgilenerek uzun süre sohbet etti.

 



19.09.2016


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır