Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
FRANSA DA TERÖR SALDIRISI: 84 ÖLÜ, 100 YARALI

Fransa’nın Nice kentindeki Bastille Günü kutlamalarında gerçekleştirilen terör saldırısında 84 kişi öldü, 18’i ağır olmak üzere 100 den fazla kişi yaralandı.

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, 14 Temmuz Bastille Günü kutlamaları sürerken, Promenade Des Anglais Caddesi nde saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Havai fişek gösterilerini izleyen kalabalığın içine 90 kilometre hızla girerek yaklaşık 2 kilometre ilerleyen kamyonun altında kalan ve üzerlerine ateş açılan 84 kişi hayatını kaybetti, 18 i ağır olmak üzere 100 den fazla kişi yaralandı. Saldırgan, polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, katliamda ölenlerin 12’sinin çocuk olduğunu açıkladı. Fransız emniyet birimleri, yaralılar arasında da çok sayıda çocuk olduğunu dile getiriyor.

Nice şehrinde gerçekleşen terör olayının ardından, saldırının yapıldığı Promenade Des Anglais yolu yayalar dâhil olmak üzere her türlü trafiğe kapatıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, olağanüstü hal uygulamasının 3 ay daha uzatılacağını duyurdu.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Korkunç saldırının ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Polisin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu, Nice kentinde yaşadığı belirtildi.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ OLARAK:

Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği olarak, terörden en çok canları yanan bizler. Masum sivil halka yapılan bu acımasız terör olayını şiddet ve nefret ile kınıyoruz.

Bu vesile ile terör olaylarının her türlüsünü bir daha şiddet ve nefret ile daha kınıyoruz. Terör olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Fransa milleti ve devletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Terörün kaynağı ne olursa olsun hedefi insanlıktır. Eline masum insan kanı bulaşan katillerin, ülkesi, bölgesi, dini, imanı, mezhebi, milliyeti, ırkı, olmaz. Bizim dinimizde ve kültürümüzde terör olaylarına yer yoktur. Savaşta dahi olsa yaşlıya, kadına, çocuklara, din adamlarına ve aman dileyenlere dahi el kalmaz. Onlar askerin ve devletin himayesindedir.

Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, terör insanlık dışı bir olaydır. Benim teröristim, iyi terörist, senin teröristin, kötü teröristte olmaz.

Bu terör olaylarını bahane edip, ne kadar İslam düşmanı, devletler, siyasetçiler, kurum, kuruluş ve örgütler varsa, bütün imkanları ile masum Müslümanlara saldıracaklardır. Büyük baskı altında kalacaklardır. Müslüman düşmanlarına büyük fırsat vermişlerdir. Yine faturasını masum insanlar ödeyecektir.

Terör örgütlerini ve terör olaylarını destekleyenler, desteklemiş oldukları terör, bir gün fazlasıyla kendilerine dönüp, akıtılan masumları kanları içerisinde boğulacaklardır. Koynunuzda besleyip, büyüttüğünüz yılanlar, bir gün sizleri de sokacaktır. Cenabı Allah ın ilahı adeti, bir gün tecelli edecektir, inşallah.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



15.07.2016


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır