Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK İLÇESİ’NİN 62. ŞEHİDİ EMRE TUNCA, TEKBİR VE DUALARLA UĞURLANDI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Emre Tunca, son yolculuğuna tekbir ve dualarla uğurlandı.

Şehit Emre Tunca’nın cenazesi, Mardin de düzenlenen tören sonrası askeri uçakla getirildiği Esenboğa Havaalanı ndan polis eskortları eşliğinde Çubuk un Cumhuriyet Mahallesi ndeki baba evine götürülerek, helallik alındı.

Şehidin babası Bahtiyar ve annesi Saniye Tunca, kız kardeşi ile polis akademisinde okuyan nişanlısı, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Annesi ile ağabeyinin nişanlısını sakinleştirmeye çalışan kız kardeşin, "Ağlamayın, benim kardeşim şanlı şerefli gidiyor" sözleri, törene katılanları duygulandırdı.

Cenaze törenine, Şehit Tunca’nın Polis Akademisi öğrencisi olan nişanlısı Kübra Konuk, polis üniforması ile katıldı.Şehidin Merkez camisine getirilirken yaklaşık bin kişilik bir öğrenci grubu ellerinde Türk Bayrakları ve şehidin resimlerinin olduğu dövizlerle yürüyerek, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. 

Tüm ilçe genelinin bayraklarla süslendiği ve Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi ve bağlı sokakların trafiğe kapatıldığı şehidin cenaze törenine yaklaşık on bin kişi katıldı. Cenaze töreninin yapıldığı alanda geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlemlendi. 

Baba evinden alınan cenaze, çok sayıda vatandaş eşliğinde Merkez Camisi ne götürüldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla cenazeye eşlik eden bir grup öğrenci ise slogan atarak terörü lanetledi.

Şehidin cenaze namazını, Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Cemaatten helallik alınması ve duanın ardından şehidin cenazesi, Tunca Yıldırım Beyazıt Mahallesi ndeki Paşa Mezarlığı nda dedesinin yanında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Haluk Koç, Mustafa Mit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Alaaddin Bezci, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Durmuş Kıran, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Şehit Aileleri, Gaziler, daire müdürleri, siyasi parti, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. AA

ALLAH RAHMET ETSİN. MEKÂNI CENNET OLSUN.  ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



23/03/2016


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır