Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANDIK

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle, saat 09.00 da Çubuk Atatürk Parkında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan programa, Çubuk Halk Eğitim Merkezinde devam edildi.

Anma Günü Programına Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sıtkı Akgöz yanı sıra Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Ramazan Gergin, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu ve Çubuk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Halk Eğitim Merkezinde icra edilen 18 Mart Şehitleri Anma Programı izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Çubuk Anadolu Lisesi Müdürü ve Tarih öğretmeni Fevzi Maman yaptı. Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Turgut Meydan yönetiminde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Oratoryosu yapıldı. Çubuk Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Turgut Meydan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu Çanakkale Şehitleri adlı şiir eşliğinde Çanakkale savaşı sine vizyonu sunumu yapıldı.

Şehit babası Avukat Himmet Koman da Çubuk Şehit Aileleri adına bir konuşma yaptı.Yüreği kor olmuş, evlat hasreti ile yanan şehit ana ve babalarına seslendiğini belirten 1994 Yılında Güney Doğu Anadolu"da Terörle Mücadelede Şehit olan Astsubay Deniz Koman"ın babası olan Emekli Öğretmen Avukat Himmet Koman: ""Bin bir çile ve cefaya katlanarak büyüttüğümüz, bir diken batsa, bir öksürse üzerine titrediğiniz, başında nice uykusuz geceler geçirdiğiniz, kokusuna doyamadığınız, üzerine hayaller kurduğunuz, esen yelden kıskandığınız ve dünyalara değişmediğiniz, gerekirse onun için ""ölüme razıyım"" dediğiniz, dağ gibi yiğitlerinizi bu vatana, bu millete, bu bayrağa, hediye ettiniz. Müsaade Buyurun Milletçe Ellerinizden Öpelim. Uğurlarken bağrınıza bastığımız, kurbanlık kuzular gibi kınaladınız. “Git oğulcuğum, Sen de benim İsmailimsin, kurbanımsın, Çanakkale"deki ecdadın gibi göğsünü siper et, dursun bu hayâsızca, zalimce terör. Ya şehit ol ya gazi, yoksa ak sütümü helal etmem.”dediniz. Şimdi şehit yavrularınız: “Ey güzel anacığım, ak sütünü helal ettin mi? Ey hürmetli babam! Sende babalık hakkını helal ettin mi?” diye haykırıyorlar. Bizde milletçe haykırıyoruz bugün.”Duyun! Ey! Er oğlu erler! Duyun! Ey! Şehit oğlu şehitler. Milletçe hakkımız helal olsun! Al sancağın gölgesinde rahat uyuyun. Emanetinize sonsuza dek sahip çıkacak ve asla hıyanet etmeyeceğiz.”

""İçimden şöyle diyesim geliyor.”güle güle resule koşan yiğit. Sarsılmaz imanınla çelik al bayrağı gök kubbede sımsıkı tutan, dalgalandıran yiğit. Kıskandım seni , ey şehit oğlu şehit! Keşke o tabutta yatan sen değil, ben olsaydım"" dedikten sonra şehit yakınları ve katılımcılar göz yaşlarına boğuldular.

Konuşmanın ardından, ilköğretim okulu öğrencileri tarafından Yemen Türküsü eşliğinde cepheye cephane taşıma ve yaralı askerlerin cepheden dönüşü savaş efektleri eşliğinde savaşan askerlerin düşmanla mücadelesi gösterisi sunuldu. Daha sonra Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından, terörle mücadelede şehit olmuş Çubuklu şehitlerin fotoğrafları slayt eşliğinde tek tek gösterildi.

Çubuk Belediyesi ve Çubuk Kaymakamlığı tarafından şehit yakınlarına verilen öğle yemeğinde bir konuşma yapan Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, dedesinin de Çanakkale şehidi olduğunu belirterek şunları söyledi:"" Şehit babası Avukat Himmet Koman, düşüncelerini öyle güzel ifade etti ki ben onun üzerine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hepimiz kardeşiz bunu söylemek istiyoruz. Şehitlerimizin kardeşleri bizim kardeşlerimiz, çocukları bizim çocuğumuz, anne ve babaları bizim anne ve babamız. Benim büyük dedem de Çanakkale şehidi. Ülkemizde vatan için en az bir şehit vermeyen eminim hiçbir aile yoktur. Biz hepimiz büyük bir aileyiz. Sizin acılarınız her zaman bizim acılarımızdır. Çanakkale ve kurtuluş destanını bize yaşatan, başta dahi Komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını huzurlarınızda bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum. Önce vatan, sonra can diyen, bize aziz bir vatan bırakan, toprağın kara bağrından sıra dağlar gibi yatan, mübarek şehitlerimize cenab-ı haktan rahmet diliyor, ruhları şad, mekânları nur olsun diyorum"" dedi

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



20/03/2009


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır