Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
TERÖR OLAYLARINI KINAMA, ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

 

Ülkemiz genelinde son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği öncülüğünde 21.08.2015 Cuma günü saat 13.45’de Çubuk ilçesi Atatürk Parkında terör olayları kınanıp, şehitlerimiz için dua yapılmıştır. Akabinde ilçemiz Atatürk Caddesinde yürüyüş düzenlenmiştir.

 

Ayrıca, Çubuk Belediyesi ve Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından temin edilen Türk Bayrakları, toplantıya katılanlara dağıtılmıştır.

 

Program, Başta Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz, gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardımdan, kuranı kerim okunup, dualar yapıldıktan sonra, terör kınanmıştır. Kınama sonrası yürüyüş yapılmıştır. Atılan değişik sloganlarla terör lanetlenmiştir.

 

KURAN-I KERİM OKUNUP, DUA EDİLDİ

Din görevlisi Alaattin Durmuş’un Kurıan-ı Kerim okumasının ardından Merkez Cami imamlarından Lokman Öztürk tarafından şehitlerimiz için dua edildi.

 

DERNEK BAŞKANI ZEKİ AVAN YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMASINDA:

“Sözlerime başlamadan önce, Cennet vatanımız için seve seve canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bedenlerinin bir parçasını bu uğurda feda eden kahraman Gazilerimizi de acil şifalar diliyoruz.

 

EN ÇOK ŞEHİT VE GAZİSİ OLAN BİR İLÇE

Çubuk İlçesi 59 şehit ve 23 gazisi ile Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi olan bir ilçedir. Bu acının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle, terör belasından en çok canı yananlar olarak, Ülkemiz genelinde yapılan terör olayları bizleri çok derinden üzmektedir. Allah kimseye evlat, eş, anne, baba ve kardeş acısı vermesin.

VATANI SEVMENİN BİR BEDELİ VAR

Vatanımızı sevmenin ve hürriyetimizin bir bedeli var, şehitlerimiz canlarını, gazilerimizde bedenlerinin bir parçasını verdiler. Devletimiz ve Milletimiz bizlerden görev isterse gerek şehit aileleri olarak, gerek gaziler olarak bu vatan için kanımızı ve canımızı her zaman, şehitlerimiz gibi canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.       

YAPILAN TÜM OPERASYONLARI DESTEKLİYORUZ

Ülkemizin genelinde ve sınır dışına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Emniyet Teşkilatının yapmış oldukları tüm operasyonları canı gönülden destekliyoruz. Terör bitirilinceye kadar devam etmelidir. Şu an görevi başında bulunan kahraman askerlerimize ve bütün güvenlik güçlerine başarılar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun.

PKK VE BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KINIYORUZ

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve milletimizin huzurunu bozan, askerimize, polisimize, memurlarımıza ve sivil halka kurşun sıkan, maddi ve manevi zarar veren bölücü terör örgütü PKK ve bütün bölücü terör örgütlerini, destekçilerini ve uzantılarını şiddet ve nefret ile kınıyoruz.

ASKERLİK YAPMAYA HAZIRIZ

Burada tüm komutanlarımıza sesleniyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için Şehit aileleri, Gaziler ve Çubuklular olarak Askerlik yapmaya da hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. En azından askerlerimizin temizlik işlerini yapar, bulaşıklarını yıkarız.

KÜRT SORUNU DEĞİL,  PKK VE TERÖR SORUNU VARDIR

Her zaman ve her fırsatta söylüyoruz ve tekrar belirtmek istiyoruz ki, Bu Ülkede Kürt sorunu değil, PKK ve terör sorunu vardır. Bizim Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sıkıntı ve sorumuz yoktur.

Sıkıntı ve sorun evlatlarımızı şehit edip, gazi bırakan ve ülkemize maddi ve manevi zarar veren bölücü terör örgütü PKK’dır. 

TÜRKLERLE, KÜRTLER KARDEŞTİR

Türklerle, Kürtler kardeştir. Bizler et ile tırnak gibiyiz. Çünkü akrabalık ve arkadaşlık bağlarımız vardır. Kürt kardeşlerimizle bizim ortak değerlerimiz ve din bağımız vardır. Bizim, Allah’ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberiz bir, Kıblemiz bir, Ezanımız bir, Bayrağımız bir, Devletimiz birdir. Bir olmaya da devam edecektir. Bu birliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA GÜVENİLMEZ

Bölücü terör örgütü PKK’ya güvenilmeyeceği geçmişten bu güne kadar defalarca söylendi. Bizlerde her beyanatımızda defalarca dile getirdik. PKK ne zaman zayıf düşse, güçlenmek ve toparlanmak için ihtiyacı olduğunda ateşkes ve eylemsizlik kararı gibi taktikler uygulamıştır.

30 yılda beş altı defa ateşkes ilan etmiş, birkaç defa da görüşmeler yapılmıştır. Her defasında sözünde durmayıp, toparlandıktan sonra tekrar kalleşçe saldırı düzenleyip, askerler ve polislerimizi şehit etmektedirler.

TÜRK BAYRAKLARIMIZA HİÇ TAHAMMÜLLERİ YOK

Bölücü terör örgütü ve uzantıları her fırsatta Türk Bayraklarımızı yakmaya ve yırtmaya çalışmışlardır. Türk Bayrağı asılı olan araba, ev ve işyerlerine saldırılar düzenlemektedir. Türk Bayraklarımızı hiç tahammülleri yok. Bağımsızlığımızın ve namusumuzun temsili olan bayrağımıza yapılan saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz.

ASKER VE POLİS’E VUR EMRİ VERİLMELİ

Terör olaylarının çok yoğun olduğu bölgelerde olağan üstü hal ilan edilmeli, asker ve polise vur emri verilmelidir. Çünkü asker ve polislerimize kalleşçe pusu kurulup, alçakça saldırılar düzenlemektedirler. Güvenlik güçlerimiz kalleşçe şehit edilip, sakat bırakılmaktadır.

VATAN HAİNLİĞİNİN, CEZASI İDAMDIR

Binlerce askerimizi şehit eden, binlerce askerimizi sakat bırakan, binlerce ocak söndüren, ekonomimize çok büyük darbe vuran, bölücü terör örgütü PKK ile “Müzakere değil, mücadele yapılmalıdır. Hiçbir şekilde taviz verilmemelidir.“Bir evlat katilinin, cezası idamdır.” “Vatan hainliğinin, cezası idamdır.”  “Dinimizde de kısasa kısas vardır.”İdamın getirilmesi için, Halka sorulmalı, referandum yapılmalı, idam cezası yeniden getirilmeli ve hemen uygulanmalıdır.         

İDAM’A KARŞI ÇIKAN ABD VE AVRUPA

Bölücü terör örgütü PKK’nın, Ülkemizde yapmış oldukları terör olaylarının bir benzerini ABD ve Avrupa devlerinde başka bir örgüt yapmış olsa, o terör örgütün başına neler gelir, gerisini siz düşünün. 

Öldürülenler,  Müslüman ve Türkler olur ise,  onlar için hiçbir sorun olmuyor. Üstelik bazıları açıktan, bazı devletlerde el altından destek vermektedirler. ABD ve Avrupa devleri, Ülkemizde idam olmasını istemezler. Her fırsatta da karşı çıkarlar. Tabii ki güçlü bir Türkiye istemezler,

Bu nedenle her zamankinden daha güçlü olmalıyız. Kendi aramızda daha çok birlik ve beraberliği sağlamalıyız,” dedi.                                                             

BELEDİYE BAŞKANI TUNCAY ACEHAN YAPMIŞ OLDUĞU KANUŞMASINDA;

“Biz Çubuklular olarak nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz, de “Ülkemizi, kaos ortamı yaratarak eski karanlık günlere döndürmek isteyen şer odakları şunu asla unutmamalıdırlar ki bu necip millet, daha önce yaşanan bu tür olaylarda olduğu gibi vakarını koruyacak, kandan ve terörden nemalanan bu odaklara asla izin verilmeyecektir. Ülkemizde iç savaş çıkartmak için çaba sarf eden tüm odakları şiddetle ve nefretle bir kez daha kınıyoruz,”dedi.  

ŞEHİT BABASI RAMAZAN GERGİN’DE YAPMIŞ OLDUĞU KANUŞMASINDA;

Şehit babası ve aynı zamanda Kıbrıs gazisi olan Ramazan Gergin’de terörü lanetleyerek, “Bu hainler orada halkımızın mal ve can güvenliğini korumak için giden evlatlarımızı kalleşçe şehit ediyorlar. Şiddet Bu hainleri şiddet ile kınıyorum. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ni kimse yıkamayacaktır ve yıkmaya da cesaret edemeyecektir” şeklinde konuştu.

ATATÜRK CADDESİNDE YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Konuşmaların ardından, Atatürk Caddesi nde çeşitli sloganlar atarak eski Şabanözü Kavşağı’na kadar yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı nı okuduktan sonra dağıldı.
Sürücüler, korna çalarak, çevredeki binalarda bulunan vatandaşlar ise Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe katılanlara destek verdi.

DESTEK VEREN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Düzenlemiş terör olaylarını kınama, şehitlerimize dua ve yürüyüş programına destek veren İlçemiz Kaymakamlığına, Çubuk Belediyesine, Emniyet Teşkilatına, AKP, CHP, MHP ve SP ilçe Teşkilatları, Belediye Meclis Üyelerine,  Ülkü Ocaklarına, Alperenler Ocaklarına,  Kent Konseyine, Dernekler Federasyonuna, Muhtarlar Derneğine, Ticaret Borsasına, Bakkallar ve Bayiler Odasına, Şoförler Odasına, Esnaf ve Sanatkâr Odasına, Kızılay Derneğine, Çubuk Platformuna, Yıldırım Ahalisine, Sivil Toplum Kuruluşlarına. Şehit Ailelerimize, Gazilerimize, Basın mensuplarına ve konuya duyarlı olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



27/08/2015


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır