Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
18 MART 2015 ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

İlçemizde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi nin 100.Yıldönümü nedeniyle, Atatürk Anıtı na Çelenk Sunma Töreni ile başladı.Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait mehteran bölüğü tarafından verilen konserle devam etti.

Halk Eğitim Merkezi nde devam eden programda, Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün aziz şehitlerimiz için Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın akabinde "Çanakkale Destanı" Kasidesi okundu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden anma etkinliklerinde Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve duygusal anların yaşandığı törende günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, Çanakkale Savaşını anlatan kısa film gösterimi yapılırken, ‘Çanakkale Destanı’ isimli kaside okundu. Programda konuşan Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Resul Çelebi, Çanakkale Savaşları’nın yüzyılın en büyük savaşlarından biri olduğunu ve savaşın iman gücüyle kazanıldığını belirtti.Konuşmanın ardından Çanakkale konulu oratoryo sunulurken,  ‘Bir hatıra’ ve ‘Koca Seyit Onbaşı’ adlı tiyatro oyunları oynandı.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından ilçenin yetiştirdiği ve vatan için Şehit verdiği evlatların fotoğraf ve bilgilerinden oluşan slâyt gösterisi sunulurken, slâyt ile birlikte söylenen yanık sesli türküler duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Program sonrası ilçe protokolü ve şehit yakınlarının katılımı ile İlçe Şehitliğimiz ziyaret edilerek şehitlerimize dualar edildi

Ardından, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Şehitler Günü anısına, şehit ailelerimize ve protokole Kızılay Düğün Salonu nda yemek ikram edildi.

Çanakkale Zaferi nin 100.Yıldönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve şükranla andık.

Törene kaymakam Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, siyasi parti temsilcileri, diğer protokol üyeleri, askerler, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



25/03/2015


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır